Cara cepat belajar Al-Quran: 7 jam sahaja!

Belajar Al-Quran cara luar biasa!

Siapa yang kata Al-Quran itu mudah? Ayat yang diulang-ulang dalam Al quran dalam surah Al Qamar ayat 17,22,32 dan 40 menunjukkan Al-Quran memang mudah.

وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْءَانَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ

Dan demi sesungguhnya! Kami telah mudahkan Al-Quran untuk peringatan dan pengajaran, maka adakah sesiapa yang mahu mengambil peringatan dan pelajaran (daripadanya)? – Surah Al Qamar

Sememangnya Al-Quran mudah dibaca, Allah SWT yang kata!

Persoalannya, mengapa ramai yang susah nak mengaji Al-Quran? Jawapannya kaedah mengaji itu sendiri.. Pasti ada disini, bila sebut saja mengaji, dah rasa “boring” Boring saja, masa mengaji tu lah!

Jika dah begitu apa ubatnya?

? Kelas al-Quran Haraki adalah inovasi terkini kaedah membaca Al-Quran yang bukan saja mudah, cepat, malah berkesan! Begitu mudah mempelajari Kaedah Haraki sehinggakan budak pun seronok menari dan menyanyi untuk mempelajari asas membaca Al-Quran Bagi dewasa, inovasi kaedah mengaji Al-Quran ini sudah pun membantu ramai disana untuk mempelajari cara membaca Al-Quran. Tidak mustahil walaupun sebelum ini tidak mengenal huruf, pun boleh membaca Al-Quran setelah mengikut Bengkel Haraki.

Ilmu Kaedah Haraki ini sangat berguna terutamanya:

– buat ibu bapa yang ingin ajarkan Al-Quran pada anak-anak

– Guru-guru Al-Quran yang ingin memperbaiki teknik pengajaran Al-Quran

– Guru tadika yang ingin mengajarkan Al-Quran dengan kaedah unik ini.

– remaja yang nak perbaiki bacaan Al-Quran – mualaf yang hendak belajar Al-Quran – yang buta Al-Quran, inilah peluang, celik terus!

Bengkel-Haraki-Shah-Alam Inilah teknik pengajaran dan pembelajaran yang menyeronokkan. Bila seronok belajar Al-Quran, lagi mudah dan bermotivasi untuk membaca lagi Al-Quran dan mengamalkannya. Inilah yang dikatakan generasi Al-Quran. Macam tak percaya? Rujuk di laman Kaedah Haraki – Cara Cepat Mengaji Baca Al-Quran