Pengalaman Dapat Pengesahan Jawatan di Syarikat Travel Sebab Guna Iklan Google..
Marketing | Nukilan | Posts

Pengalaman Dapat Pengesahan Jawatan di Syarikat Travel Sebab Guna Iklan Google..

Dulu saya pernah kerje di syarikat travel agent.. Nak dijadikan cerita, keje saya sebagai sales ni ofkos la kene carikan pelanggan.. Tapi menduga betullah.. Keje salesman kene la keluar ofis kan? Tak nak cerita panjang, masa tu memang jarang dapat keluar ofis. Ada je hal…Alang2 duk ofis je, aku buat je la satu website untuk…

Perniagaan Produk Digital Vs Produk Fizikal
Marketing | Nukilan | Posts

Perniagaan Produk Digital Vs Produk Fizikal

Perniagaan konvensional  memerlukan banyak perbelanjaan untuk diuruskan dan dikendalikan dengan berkesan. Secara umumnya anda perlu membayar ruang pejabat, ruang gudang, dan inventori. Anda ada pekerja-pekerja yang memerlukan gaji dan faedah. Anda perlu membayar untuk membuat produk, atau cipta milik anda sendiri daripada bahan-bahan mentah yang bukannya murah. Anda juga perlu menguruskan penghantaran dan pembungkusan. Perniagaan…

Up-selling dan Down-selling
Nukilan | Posts

Up-selling dan Down-selling

Secara ringkasnya, penjualan beretika bermaksud menjual dengan prinsip yang betul. Anda menjual dengan cara yang tiada siapa rasa rugi. Walaupun pelanggan membayar anda, pastikan bahawa mereka tidak membayar lebih dari nilai produk anda. Anda tidak mengenakan harga yang berlebihan. Anda hantar apa yang mereka harapkan. Jika anda memupuk semua prinsip ini, anda adalah penjual beretika….

Jom belajar Quran online!
Nukilan | Posts

Jom belajar Quran online!

Zaman sekarang canggih.. Tak de la alasan tak nak belajar mengaji Quran sedangkan banyak ustaz2 yang mengajar kat pesbuk nih.. Salah seorang ialah ustaz Asraff.. Dia memang rajin buat sharing. Sebenarnya saya banyak terhutang bidi padanya walaupun kami tidak pernah face 2 face. In other words, dia mng tak kenal saya.. Tapi benda baik yang…

Cuba edit blog gune app
Nukilan | Posts

Cuba edit blog gune app

Mobile blogging konon.. Hihi.. Konon2 la nak tulis blog sambil anak main buai.. Ahahaha.. Sebenarnya baru cuba nak pakai apps ni.. Sebelum ni cuba buat tapi tak jadi sebab bukan semua hosting yang benarkan penggunaan app ni untuk edit website.. Alhamdulillah, rasa seronok lak edit guna apps nih.. Macam update kat social media je rasanya..

Lepas set cloudflare
Nukilan | Posts

Lepas set cloudflare

Baru tadi setup clouldflare..ni konsep security clouldflare Banyak tul settings yg melopongkan mata.. Al maklumlah, bukan pakai IT.. Hahaha.. Tapi sebab sifat nak cuba, kene la buat jugak. Satu untuk security, satu lagi untuk cuba lajukan blog ni.. Yup.. Clouldflare mng boleh lajukan blog kalau betul settings dia. Tu yg duk testing nih.. Hahaha.. Takut…