Seminar Keluarga OHSEM
Posts

Seminar Keluarga OHSEM

Kalau Betul Sayangkan Anak Kita.. Jangan sampai jadi begini! Tengok sendiri video ini.. Anak kecil ini diserang penyakit saraf akibat terlampau ketagih gajet 🙁 Itu risioko dari sudut kesihatan.. Cuba teliti statistik yang menakutkan ini: . 50% dari kanak-kanak yang bersekolah menengah berinteraksi melalui media sosial tanpa pemantauan ibu bapa ⚠️1 daripada 4 kanak-kanak di…

Kelas Mengaji Al-Quran Ipoh
Blog | Posts

Kelas Mengaji Al-Quran Ipoh

“Belajar Al-Quran cara santai supaya lebih mudah difahami” . Alhamdulillah, dengan teknik yang betul, pembelajaran jadi senang dan berkesan.. Kalau #dulu cemburu dalam diam pada kawan-kawan yang pandai baca Quran. Kini tak perlu lagi, sebab dah boleh baca Quran dengan yakin dan bertajwid! : #Istimewa buat warga Ipoh dan sekitarnya. Belajar AlQuran teknik terpantas dengan…

Kem Hafazan Cuti Sekolah Taiping
Posts

Kem Hafazan Cuti Sekolah Taiping

❝Manfaatkan cuti sekolah dengan melahirkan anak-anak yang menyintai al Quran❞ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ Masa cuti ni lah paling sesuai untuk melatih anak-anak untuk lebih dekat pada al-Quran 💝 Inilah sebab kenapa kami membuka pendaftaran untuk kem hafazan cuti sekolah yang akan datang ini. Kem hafazan ini, akan diadakan pada: ➡Minggu pertama cuti :25/26/27/28 November 2019 ➡Minggu…

Pengalaman Dapat Pengesahan Jawatan di Syarikat Travel Sebab Guna Iklan Google..
Marketing | Nukilan | Posts

Pengalaman Dapat Pengesahan Jawatan di Syarikat Travel Sebab Guna Iklan Google..

Dulu saya pernah kerje di syarikat travel agent.. Nak dijadikan cerita, keje saya sebagai sales ni ofkos la kene carikan pelanggan.. Tapi menduga betullah.. Keje salesman kene la keluar ofis kan? Tak nak cerita panjang, masa tu memang jarang dapat keluar ofis. Ada je hal…Alang2 duk ofis je, aku buat je la satu website untuk…

Perniagaan Produk Digital Vs Produk Fizikal
Marketing | Nukilan | Posts

Perniagaan Produk Digital Vs Produk Fizikal

Perniagaan konvensional  memerlukan banyak perbelanjaan untuk diuruskan dan dikendalikan dengan berkesan. Secara umumnya anda perlu membayar ruang pejabat, ruang gudang, dan inventori. Anda ada pekerja-pekerja yang memerlukan gaji dan faedah. Anda perlu membayar untuk membuat produk, atau cipta milik anda sendiri daripada bahan-bahan mentah yang bukannya murah. Anda juga perlu menguruskan penghantaran dan pembungkusan. Perniagaan…

Up-selling dan Down-selling
Nukilan | Posts

Up-selling dan Down-selling

Secara ringkasnya, penjualan beretika bermaksud menjual dengan prinsip yang betul. Anda menjual dengan cara yang tiada siapa rasa rugi. Walaupun pelanggan membayar anda, pastikan bahawa mereka tidak membayar lebih dari nilai produk anda. Anda tidak mengenakan harga yang berlebihan. Anda hantar apa yang mereka harapkan. Jika anda memupuk semua prinsip ini, anda adalah penjual beretika….