Posts

Marketing | Posts

Yakinkan Prospek Dengan Produk Anda

Salah satu kesilapan terbesar perniagaan yang sering lakukan ialah mereka hanya fikir untuk memenuhi tabung mereka. Mereka tiada rasa hormat terhadap pelanggan mereka, padahal pelangganlah sebenarnya yang menukarkan perniagaan kepada perusahaan bisnes yang berjaya. Ada juga cerita lain. Terdapat sesetengah orang yang ada hati di tempat yang betul. Mereka sedar bahawa mereka mesti menyediakan kualiti…

Nukilan | Posts

Jom belajar Quran online!

Zaman sekarang canggih.. Tak de la alasan tak nak belajar mengaji Quran sedangkan banyak ustaz2 yang mengajar kat pesbuk nih.. Salah seorang ialah ustaz Asraff.. Dia memang rajin buat sharing. Sebenarnya saya banyak terhutang bidi padanya walaupun kami tidak pernah face 2 face. In other words, dia mng tak kenal saya.. Tapi benda baik yang…

Nukilan | Posts

Cuba edit blog gune app

Mobile blogging konon.. Hihi.. Konon2 la nak tulis blog sambil anak main buai.. Ahahaha.. Sebenarnya baru cuba nak pakai apps ni.. Sebelum ni cuba buat tapi tak jadi sebab bukan semua hosting yang benarkan penggunaan app ni untuk edit website.. Alhamdulillah, rasa seronok lak edit guna apps nih.. Macam update kat social media je rasanya..

Nukilan | Posts

Lepas set cloudflare

Baru tadi setup clouldflare..ni konsep security clouldflare Banyak tul settings yg melopongkan mata.. Al maklumlah, bukan pakai IT.. Hahaha.. Tapi sebab sifat nak cuba, kene la buat jugak. Satu untuk security, satu lagi untuk cuba lajukan blog ni.. Yup.. Clouldflare mng boleh lajukan blog kalau betul settings dia. Tu yg duk testing nih.. Hahaha.. Takut…