Pengalaman Dapat Pengesahan Jawatan di Syarikat Travel Sebab Guna Iklan Google..

Dulu saya pernah kerje di syarikat travel agent.. Nak dijadikan cerita, keje saya sebagai sales ni ofkos la kene carikan pelanggan..

Tapi menduga betullah.. Keje salesman kene la keluar ofis kan? Tak nak cerita panjang, masa tu memang jarang dapat keluar ofis. Ada je hal..
.
Alang2 duk ofis je, aku buat je la satu website untuk ofis ni, kurang2nye boleh la buat marketing online sikit..
.
Lepas dah siap, cubalah promote.. Cer teka ape jadi?
.
Bukan krik krik krik..? Yg riuh kt ofis je (staff lain jenis membawang) tp hati ni sedih je sebenarnya, mane nak dapat sales nih..
.
Tiba2 pikir nak buat iklan google nih.. Promote 2 tempat, sini dan KL. Cuba je la..
.
Ok, settings dia simple je, iklan pakej umrah, orang sini dan KL google jumpe website ofis ni, lepas tu isi je borang pra-daftar.. Lps dapat prospek, sy akan call direct.

Lepas beberapa hari, ada email notifications orang isi borang! Cuba je la call, walaupun dia duk KL, dia leh g ke ofis HQ sana deal..
.
Alhamdulillah, dia nak g ofis daftar! Wah, teruja betullah.. Kebetulan kene pergi ke HQ kat KL dan prospek tu pun daftar di HQ pada hari yg sama ☺
.
Kawan2 kat HQ pun bg tau prospek yg sy call tu ade kt umrah department.. Sempat la jumpe, tegur sapa jap..
.
Balik Ipoh, staf sini bg tau boss kata, kalau boleh nak sy keje kat ofis KL.. Hahaha.. Patut aku ambik je offer sana..
.
Lagi satu berita baik, boss HQ kt nak bg jawatan tetap.. Alhamdulillah, the rest is history ?
.
Memang berbaloi buat iklan google ni, sebab orang yang google nie bukan saja2 je, kemungkinan besar mereka memang mencari apa yang mereka taip kat kotak search tu..
.
Jadi kalau nak buat iklan google ni pastikan website ada info yang cukup, gambar yang memberikan anda kredibiliti yang baik..
.
Lepas tu pastikan set iklan google tu elok2..
Kalau nak tau teknik terkini, kami ade buat workshop di Ipoh ni…
.
Info lanjut, tekan link bawah ini:

https://workshop.pahlawanbisnes.com/

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge