Resepi Nasi Arab (Shortcut)

Mak nak datang hujung minggu ni? Nak kene masak apa ni?

Pernah tak kita berada dalam situasi sebegini? Mak mertua nak datang..
Bukan saja kene puaskan hati mak mertua mungkin jugak adik beradik ipar yang datang sekali..

Bukan je kene jaga air muka sendiri, suami pun kene juga.. Jadi kenalah pilih masakan yang:

✅Menepati citarasa semua orang
✅Cepat dan mudah dimasak
✅Unik dan jarang dimakan, biar rasa special sikit
✅Paling penting, kelazatannaya akan menyebabkan anda dipuji semua!

Jenuh pulak pergi Google resepi, atau duk jenguk group-group resepi.. Lepas tu lagi peningkan? Hihi..

Meh, bagi cadangan sikit, biar jimat masa korang..!

NASI ARAB

Nasi arab ni memang unik, kalau tak kenapa orang sambut macam-macam majlis di restoran nasi arab? Sebab memang nasi arab ni mendapat tempat di hati masyarakat!

Tapi..Bukan sudah ke nak buat nasi arab.. Ye, kalau ikutkan cara biasa memang susah. Tp ni rahsia shortcut yang mudah dan menjimatkan..

PEK NASI ARAB MANDY

Inilah sebab ramai yang memilih untuk menggunakan Pek Nasi Arab Mandy dari kami:

1. Tidak perlu ambil masa mencuba resepi.. Gunakan saja pek ini. Jimat masa, tak peru bereksperimen di dapur mencuba resepi yang Google tu..

2. Pes Nasi dan Rempah Tumis Disediakan. Tak perlu susah payah nak cari beras yang sesuai dan rempah ratus yang perlu disediakan. Semuanya ada dalam pek ini.

3. Pes perapan lauk ayam atau kambing. Anda akan diberikan sekali dengan pes perapan istimewa resepi Chef Hafiez Bunaim untuk anda perap ayam atau kambing.

4. Siap cepat. Nasi Arab Mandy Ehsal Imtinan ni mengambil masa 7 minit untuk siap. Dah hampir sama macam konsep mee segera.

5. Harga yang sangat berpatutan

Bayangkan kos yang anda perlu keluarkan untuk anda nikmati satu hidangan Nasi Arab Mandy yang sangat-sangat sedap? Mungkin anda jangka dalam RM25 dan ke atas kan?

Tapi, Nasi Arab Mandy Ehsal Imtinan ni pula mampu berikan anda lima ke enam hidangan yang sangat sedap hanya pada harga RM25 sahaja. Wow jimat banyak tu!

Mana nak dapatkannya? Usah risau, saya uruskan penghantarannya, tak perlu susah payah ke kedai..

Tempah disini >> https://nasiarabmengidam.com

Kisah Che Senah disangka tokey kedai Nasi Arab..
.
Ceritanya macam ni.. Mak mertua Che Senah ni nak datang sebab nak sambut harijadi anak.. Jadi rasa nak masak la special sikit untuk majlis tu nanti.. Masuklah group resepi-resepi kat fesbuk nak cari idea nak masak apa. Sekali tengok kawan post gambar nasi arab.. Fuh, terus rasa nak cuba jugaklah..
.
Tapi abis pulak satu hari tu, duk tercari-cari resepi nasi arab.. Tapi bila tengok orang komen tu, ada kata susah la, ada kata tak menjadi la.. Rupanya tak mudah nak buat masakan nasi arab ni… Alhamdulillah.. Cari punya cari terjumpe pek nasi arab ni..
.
Mula-mula cuba dulu, hidang untuk suami dan anak-anak je dulu…Test kat diorang dulu.. hahaha.. Fuh, tak sangka.. baru first time masak pun dan dipuji-puji..
.
Anak kecik pulak siap jilat pinggan.. Hahaha.. Ketawa besar cik suami..
.
Sejak dari tu, bila ada ahli keluarga nak datang pada hujung minggu je si suami request nak nasi arab.. Dengan bangganya Che Senah memasak nasi arab ni….
.
Seronok masak guna Pek Nasi Arab Mandy ni sebab:
.
✅ Mudah masak, 7 mini je boleh siap..
✅ Jimat masa tak perlu cari bahan masakan yang susah nak dapat..
✅ Bahan semua lengkap tak perlu tercari-cari diluar sana..
✅ Resepi dijamin dan terbukti sedap
✅ Jimat 5 kali ganda berbanding makan diluar..
.
Yang paling seronok dipuji ramai.. Hihi..
.
Sekarang ni bila trend makan beramai-ramai je nak bergambarkan? Tu yang orang pun ingat saya dia ni tokey kedai nasi arab. Asyik ada gambar nasi arab je..
.
Tokey sangatlah.. Hahaha…
.
Nak ke jadi pakar dalam masakan nasi arab macam si Ch Senah?
.
Sekarang ni ada promosi, beli 10 pek dengan harga istimewa dan anda tak perlu bayar kos pos.Sesuai sangatlah kalau nak masak special untuk
.
✅ majlis hari jadi anak-anak
✅ menyambut kedatangan mertua & ipar yang datang
✅ jamuan ringkas jiran-tetangga
✅ menyambut tetamu terhormat ke rumah
.
Kalau nak, layari laman web ini untuk tempahan..Kami uruskan penghantaran, korang tak payah susah-susah cari di kedai..
.
https://nasiarabmengidam.com/
.
Atau picit whatsap link ini untuk apa-apa pertanyaan..

>> (link whatsapp)

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
%d bloggers like this: